Atelier 3

Architectenbureau Atelier 3 is een kleinschalig architectenbureau dat zich richt op de luxere particuliere woningbouw. “Wij ontwerpen vrijstaande woningen en landgoederen, maar begeleiden ook complexere verbouwingstrajecten,” vertelt architect Luuk Schreiber. Er zijn twee architecten werkzaam binnen Atelier 3, die gezamenlijk garant staan voor kwalitatieve ontwerpen in elke gewenste architectuurstijl.

 

Modern of authentiek

 “Het maakt niet uit of de voorkeur van een opdrachtgever uitgaat naar moderne villa’s of authentieke herenhuizen. Binnen elke stijl weten wij de juiste materialen en details toe te passen en tekenen we voor een gebalanceerd en effectief ontwerp,” vervolgt Luuk. “Een ontwerp begint met het inventariseren van woonwensen en het bedenken van een passend vlekkenplan. Dit is een schematische voorstelling van de woning met de onderlinge samenhang van leefruimtes. We kiezen bewust voor een benadering vanuit het interieur. De woning moet ‘kloppen’ als de bewoners hem gebruiken.”

 

Vrijheid

Op de vraag wat het plan Der Boede zo uniek maakt, antwoordt de architect: “Meer dan bij soortgelijke plannen blijft hier de opzet van de oorspronkelijke buitenplaats intact. De woningen nemen een eigen plek in, buiten beeld van het monumentale Huis der Boede. Zo blijft een opdrachtgever vrij in de keuze van een architectuurstijl. De kavels hebben een goede afmeting en het bestemmingsplan biedt ruime bebouwingsmogelijkheden. De manier waarop het gebied verkaveld is en ontsloten wordt zorgt voor een harmonieus samengaan van een prachtige buitenplaats met een kwalitatief hoogwaardig woongebied,” geeft Luuk aan. “Het is voor ons een aangenaam idee dat vanaf de Vlissingsestraat de hoofdrol is weggelegd voor het monumentale huis, zodat de woningen een goede mate van privacy hebben. Rijdend door de lanen waar de woningen aan komen te liggen kantelt dit zwaartepunt naar de woningen, die profiteren van de parkachtige aanleg van het plangebied. Dit zorgt voor de rust en uitstraling die je verlangt voor je nieuwe thuis.”