BuroSALT

De architecten Gert-Jan en Paul van den Berge bundelden zeven jaar geleden hun krachten in een nieuw architectenbureau. BuroSALT kenmerkt zich door heldere, strakke en doordachte architectuur, die de broers vertalen in ontwerpen met een moderne of een klassieke uitstraling.

Zeeuws DNA

“Wij werken graag vanuit een functionele en praktische benadering. Samen met de klant inventariseren we de leefstijl en wensen en zorgen we dat het exterieur en interieur exact op elkaar aansluiten in een complete woonsfeer,” vertelt Gert-Jan. De basis is altijd een doordachte architectuur met Zeeuws DNA, dat wil zeggen nuchter, helder en met karakter. De klantgerichtheid gaat ver. “Het komt zelfs regelmatig voor dat we beiden een ontwerp maken en presenteren, zodat we elkaar scherp houden en uiteindelijk het meest optimale huis creëren.”

Groen ook binnen beleven

Stedenbouwkundig gezien is Buitenplaats Der Boede een veelzijdig plan met veel groen. BuroSALT wil met enkele voorbeeldontwerpen laten zien wat er allemaal mogelijk is op deze unieke locatie. “We houden van natuurlijke, duurzame en stoere materialen zoals hout. We denken verder dat ontwerpen waarbij de mooie groene structuur ook in de woning maximaal beleefd wordt, heel goed zullen passen in het plan Der Boede. Het gaat er ons vooral om dat de klant zich helemaal thuis voelt in zijn nieuwe droomwoning en dat het proces van ontwerpen en bouwen vlekkeloos verloopt.”

Totaalconcept

Behalve door de aansprekende ontwerpen onderscheidt BuroSALT zich door het totaalconcept dat het bedrijf kan aanbieden. Doordat in het kantoorgebouw waar BuroSALT gehuisvest is, onder meer ook een interieur- en landschapsarchitect kantoor houden, ontstaan er niet zelden interessante combinaties. Je kunt bijvoorbeeld het interieur of de tuin mee laten ontwerpen zodat het perfect op elkaar aansluit. “Wanneer de opdrachtgever het wenst kan hij geheel worden ontzorgd tijdens het ontwerp en bouwproces,” besluit Gert-Jan zijn verhaal.