RoosRos

“RoosRos Architecten is een full-service architectenbureau met de focus op kwaliteit,” begint architect Michel de Koeijer zijn verhaal. “Je kunt bij ons terecht voor alle aspecten van het vakgebied. We maken het ontwerp, verzorgen de technische uitwerking en bouwbegeleiding en zijn bij het plan betrokken tot en met de oplevering.”

Van haard tot horizon

Op de vraag wat het bedrijf kenmerkt antwoordt Michel: “We zijn vooral te herkennen aan onze houding. Persoonlijk en professioneel. We zijn klantgericht en werken met passie en plezier. We beschouwen iedere vraag als uniek en komen met een specifieke oplossing. In de afgelopen jaren hebben we ruime ervaring opgebouwd in het ontwerp en de technische uitwerking van woningen, villa’s en landgoederen. We creëren een sfeervolle beleving, van haard tot horizon.”

Ontdekkingsreizigers

RoosRos Architecten bestond in 2013 zestig jaar. Het bureau is in die jaren uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met ruim 60 medewerkers. RoosRos is gehuisvest in een uniek verbouwd bedrijfspand in Oud-Beijerland en in een voormalige watertoren in Goes. “RoosRos maakt architectuur met en voor mensen,” vervolgt Michel. “Enerzijds zijn we ontdekkingsreizigers, dromers, altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om te verrassen en te vernieuwen. Aanpakkers ook, die grenzen opzoeken en zich niet laten weerhouden door belemmeringen en schijnbare onmogelijkheden. Anderzijds zijn we nuchter en klantgericht. De woning moet haalbaar zijn binnen budget en planning en voldoen aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Oftewel: ‘Met ons hoofd in de wolken en onze voeten in de klei.’ Zo gaan we samen op zoek naar de essentie!” Met trots vertelt Michel over de nieuwste manier om de opdrachtgever mee te nemen in het denkproces. “We laten onze ontwerpen graag tot leven komen. Dat doen we door het opzetten van 3d-modellen. Je kunt zelfs virtueel door je woning lopen voordat hij gebouwd is, door middel van een speciale app en een 3D bril.”

Duurzame droomvilla 

“Buitenplaats Der Boede is een prachtige locatie om aan te werken. Een unieke plek om te wonen en het voelt als een voorrecht dat wij hier samen met de toekomstige bewoners aan de slag mogen om hun droomvilla te creëren. De groene locatie en de ruime kavels bieden veel mogelijkheden voor allerlei architectuurstijlen. Volop kansen dus om van een droom realiteit te maken. We nemen de opdrachtgever mee op onze zoektocht naar de best passende oplossing en beschouwen onze samenwerking als een interactief proces. Van het eerste concept tot een ontwerp dat verrast. Overigens doen we dit graag op een duurzame wijze,” besluit Michel zijn verhaal. “Duurzaamheid zit in onze genen. We maken woningen duurzaam door het hergebruiken van zoveel mogelijk producten en gebruiken hernieuwbare en lokale grondstoffen. We gaan slim om met kringlopen op het gebied van energie, water en materialen.”