Monumentaal Huis Der Boede verkocht

Monumentaal Huis Der Boede verkocht

Het rijksmonumentale Huis Der Boede is onlangs verkocht. Het bestemmingsplan maakt diverse bestemmingen mogelijk, bijvoorbeeld een riant woonhuis, kantoor aan huis, meerdere appartementen, kantoren en een ‘bed & breakfast’. Het huis omvat tevens omliggende grond van in totaal ca. 5,4 hectare. Bijzonder is bovendien dat Huis Der Boede voor zowel permanente als recreatieve bewoning mag worden gebruikt.

Door het verkrijgen van een ‘Kanjersubsidie’ werd het mogelijk om het gehele casco van Huis Der Boede te restaureren. De restauratie is in 2005 begeleid en uitgevoerd door specialisten zoals Architectenbureau Fritz uit Bussum en Bouwgroep Peters uit Middelburg. Een toekomstig eigenaar dient de binnenzijde nog geheel naar eigen smaak af te werken.

Beschrijving Huis Der Boede

Via het statige bordes wordt het landhuis betreden. In de centrale hal, die toegang verleent tot de overige ruimtes, worden de eerste sporen uit vroegere tijden aangetroffen zoals de weelderige dakkoepel waarmee de trappengalerij een prachtige lichtinval krijgt. Het geheel is symmetrisch ingedeeld met een drietal ruimtes aan de achterzijde en een tweetal ruimtes, verschillend van grootte, aan de voorzijde. Vanuit een tussenhal is de garderoberuimte en daarmee tevens de nog te realiseren toiletruimte te bereiken. In het object is tevens een tweede trapopgang te realiseren waardoor eventuele zakelijke ruimtes uitstekend gescheiden kunnen worden van de privévertrekken. Op de eerste verdieping zijn vanuit de centraal gesitueerde corridor zijn alle ruimtes op deze verdieping te bereiken en is via de openslaande deuren het balkon bereikbaar. De vertrekken op deze verdieping zijn voor diverse bestemmingen bruikbaar zoals keuken, woonkamer en slaapkamers, waarvan één met badkamer-en-suite, etc. De tweede verdieping is momenteel een grote open zolderruimte, nader in te delen door de koper. Het huis heeft een volledig onderkelderde ruimte waarin diverse vertrekken zijn gelegen. Het souterrain heeft bijzonder veel daglichttoetreding alsook een eigen toegang.